Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه فرهیختگان سال‌هاست در همایش‌ها و گفت‌وگوهای متفاوت، درباره فهرست‌های بلندبالایی از مشکلاتی که بانک‌ها با آن مواجه هستند و چالش‌هایی که بانک‌ها خلق‌کننده آنند، صحبت می‌شود. درست مانند تاکید دولت یازدهم و دوازدهم روی کلیدواژه «اصلاح نظام بانکی» که درعین برداشتن گام‌های خفیف در این مسیر، موفقیت چندانی نصیب دولت و عافیتی نیز سهم بانکداری کشور نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌نتیجه بودن این تلاش‌ها عمدتا ناشی از عدم تفاهم بانک مرکزی به‌عنوان نهاد ناظر بر سیستم بانکی با وزارت اقتصاد به‌عنوان نماینده اقتصادی دولت و همچنین کشمکش‌های فراوان دو نهاد مذکور با سیستم بانکی است.
آنچه بیشتر به چشم آمده، حضور ذی‌نفعان و تعارض منافع بسیار در این بی‌بساطی شبکه بانکی است.
مرور صورت‌های مالی بانکداران به‌خوبی نشان می‌دهد زیان‌دهی، تشدید خلق نقدینگی، عدم تسهیلات‌دهی باکیفیت و ریسک بالای دارایی‌ها... ویژگی‌های مشترک اغلب این بانک‌هاست.
از طرف دیگر،  ضریب فزاینده که حاصل تقسیم نقدینگی بر میزان پایه پولی است، به 7/6 یعنی بالاترین سقف تاریخی خود در طول اقتصاد کشور رسیده است. این ضریب بدین معنی است که به ازای هر یک تومان خلق‌شده در بانک مرکزی (چاپ‌شده) 7/6 تومان در سیستم بانکی خلق نقدینگی انجام شده است. به نظر می‌رسد وام‌دهی و عدم برگشت آن، مصادیق بریزوبپاش‌های سیستم بانکی بوده است که با بالا بردن ضریب فزاینده توانسته‌ نرخ رشد نقدینگی و میزان آن را به‌طور دائمی افزایش دهد.
بانک‌ها در بسیاری موارد برای اینکه نقدینگی موردنیاز خود و بنگاه‌های خود و مشتریان دانه‌درشت را برای مصادیق پربازده ذکرشده خلق کنند، محدود به ذخایری که نزد بانک مرکزی دارند، نیستند و بدون‌توجه به ذخایر خود و ارزش آن یا در مواردی حتی بدون داشتن ذخایر اقدام به خلق نقدینگی کرده و سپس ذخایر موردنیاز خود را در بازار بین‌بانکی یا از بانک مرکزی استقراض کرده یا با پیشنهاد سود بالاتر، اقدام به جذب سپرده و درنهایت ذخایر موردنیاز می‌کردند. سیستم بانکی از طریق خلق نقدینگی و به‌طور هم‌زمان به‌دلیل فعالیت‌های گسترده واسطه‌گری و بنگاه‌داری نامولد سهم بزرگی در تورم و بی‌ثباتی اقتصاد دارد. بر همین اساس در سال ۹۹ تسهیلات بانکی ۷۵۰ هزار میلیاردتومان افزایش داشته (درمجموع ۱۳۰۰ میلیاردتومان بوده است) که عمده آن صرف تسهیلات‌دهی نامولد برای فعالیت‌های مالی و سفته‌بازی شده است.
همچنین براساس آخرین آمارهای ارائه‌شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت ۱۳۹۰ از ۶۸۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ به ۵۲۳ هزار میلیارد تومان در پایان آذرماه ۱۳۹۹ رسیده که موید کوچک‌ شدن ۲۰ درصدی اقتصاد است. درواقع رشد منفی و تورم فزاینده، اقتصاد را وارد فاز تعمیق رکود تورمی کرده است. دولت فعلی هم روزگاری با شعار آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کنیم روی کار آمد و حاصل کار این روزهای اقتصاد کشور شد.

2323

کد خبر 1513963

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: روزنامه کیهان دولت دوازدهم تورم خلق نقدینگی سیستم بانکی بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۹۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار میز خدمت وزارت اقتصاد در سفر استانی رئیس جمهور به قم

به گزارش خبرنگار مهر، در پی انجام دور دوم سفر رئیس جمهور به قم که فردا پنجشنبه صورت می‌گیرد، پیش از ظهر چهارشنبه میز خدمت وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور رضا خواجه نائینی معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر اقتصاد در محل اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان قم آغاز به کار کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر اقتصاد در حاشیه این برنامه گفت: میز خدمت وزارت امور اقتصادی و دارایی به مدت سه روز در استان قم فعالیت خواهد داشت و این زمان فرصت مغتنمی است تا مدیران و کارشناسان نسبت به مشکلات و موانعی که مردم با آن مواجه هستند و انتقال می‌دهند بیشتر آشنا شده و برای حل آنان تصمیمات لازم را اتخاد کنند.

وی عنوان کرد: دستگاه‌های تابع وزارت اقتصاد و دارایی در این میز خدمت حضور دارند و در این راستا نیازمند هماهنگی و تقویت ارتباطات بین بخشی هستیم و مشکلاتی که شناسایی و احصا می‌شود باید در بین مدیران دستگاه‌های مربوطه که در این میز خدمت حاضرند حل و فصل شود.

خواجه نائینی افزود: متقاضیان دریافت وام باید در سامانه ۱۱۱ درخواست خود را ثبت کنند و یا درخواست‌های مکتوب خود را به تیم‌های مستقر در استانداری تحویل دهند.

۳۰ وزارتخانه و دستگاه اجرایی در دور دوم سفر رئیس جمهور به قم میز ارتباطات مردمی خود را در استان برپا کردند که طی سه روز و در چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری ساعت ۸ صبح الی ۱۸ و جمعه از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ به درخواست‌های مردمی پاسخ می‌دهند.

دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به استان مقدس قم روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ صبح با استقبال مردمی از میدان روح الله تا حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز خواهد شد و حجت الاسلام رئیسی در حرم بانوی کرامت در جمع مردم انقلابی شهر قم سخنرانی خواهد کرد.

کد خبر 6100472

دیگر خبرها

  • دستور مَسکَنی رئیس جمهور به بانک‌ها
  • نقش دلار در تورم چقدر است؟
  • بزرگترین شبکه پشتیبانی از سیستم‌های اتوماسیون شبکه بانکی کشور در «فرادیس البرز»
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • آغاز به کار میز خدمت وزارت اقتصاد در سفر استانی رئیس جمهور به قم
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • بهادری جهرمی: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان