Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور در شرایطی برای چندمین بار مدعی عدم استقراض دولت از بانک مرکزی شد که مستندات نشان می‌دهد، حداقل معادل ۸۰هزار میلیارد تومان فقط در سال ۹۸ از محل ارزهای غیرقابل دسترس صندوق توسعه ملی توسط بانک مرکزی در اختیار دولت قرار داده شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، عدم استقراض دولت از بانک مرکزی ادعایی است که در ماه های اخیر بارها از سوی مقامات دولتی از جمله رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه تکرار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادعایی که در جریان نشست امروز هیئت دولت بار دیگر از سوی حجت الاسلام روحانی بیان شد. روحانی گفت: «ما اوراق را جایگزین پول نقد کردیم و این یعنی قرض گرفتن از مردم و با سود هم به آن‌ها برمی‌گردانیم و این از کارهای درست است؛ ما در این سال‌های سخت یک «قِران» از بانک مرکزی نگرفتیم و بانک مرکزی اعلام کند. مقداری پول است که در بودجه می‌آید و آخر سال تسویه می‌شود که این استقراض نیست و ما استقراضی از بانک مرکزی نکرده و نمی‌کنیم.»

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

همچنین  محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز اخیرا در تشریح گزارش از اجرای بودجه سال 99 در 8 ماهه نخست سال جاری با تاکید بر اینکه دولت 31 هزار میلیارد تومان نسبت به قانون سال 99 کمتر مصرف کرده اما 53 درصد حقوق و مزایا را افزایش داده است، گفته است: در این مسیر از منابع بانک مرکزی استقراض نکردیم و حتی آقای همتی از این اقدام تشکر کرد که بودجه 99 فشاری به بانک مرکزی وارد نکرده است.

این اظهارات از سوی روحانی و نوبخت در شرایطی بیان می شود که عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی اخیرا با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرامی خود، ضمن اشاره تلویحی به استقراض دولت از بانک مرکزی، از عوامل اصلی ایجاد تورم در ماه های اخیر پرده برداشته بود.

همتی در یادداشت خود ضمن اذعان به عدم استقلال بانک مرکزی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی، به ترفند جدید دولت برای خلق پول اشاره کرده و تصریح می کند:  «خرید بخشی از منابع ارزی صندوق توسعه ملی، جهت تأمین کسری بودجه توسط بانک مرکزی (آنچنان که در بودجه سال 98 تکلیف شد) در شرایط تحریمی، تأمین کسری بودجه از محل پایه پولی است. این روش، در کوتاه مدت، همانند استقراض از بانک مرکزی خواهد بود. بنابراین، بانک مرکزی به حکم وظیفه، نظر کارشناسی خود را درخصوص آثار احتمالی ناخوشایند این روش تامین بودجه، گزارش کرده بود.»

رئیس بانک مرکزی همچنین با اشاره به تاثیر ناخوشایند استقراض دولت از بانک مرکزی برای تامین کسری بودجه، صراحتاً دولت را مقصر اصلی تورم کنونی و بانک مرکزی را به‌واسطه نداشتن استقلال از دولت، بی‌تقصیر معرفی می‌کند.

در حالی مقامات دولتی و در راس آنها شخص رئیس جمهور مدعی عدم انضباط مالی و عدم دست درازی به منابع بانک مرکزی می‌شوند که که به استناد آمارهای رسمی از شاخص های اقتصادی که توسط بانک مرکزی منتشر شده، متاسفانه دولت های یازدهم و دوازدهم  از معدود دولت‌هایی بوده که بی انضباطی پولی در آن چشمگیر است! نمونه برجسته آن هم، افزایش دو تریلیون تومانی حجم نقدینگی و 352 هزار میلیارد تومانی پایه پولی است! این درحالی است که رقم نقدینگی در سال 92 حدود 500هزار میلیارد تومان بود یعنی این رقم طی هفت سال بیش از 5 برابر شده است.

مضاف بر این بررسی عملکرد بودجه  نشان می دهد، دولت برای جبران کسری بودجه سال گذشته، به برداشت از منابع صندوق توسعه ملی روی می‌آورد که از مجموع 9 میلیارد دلار منابع ارزی استفاده‌ شده این صندوق، نزدیک به هفت میلیارد دلار یعنی حدود 80 هزار میلیارد تومان از طریق پایه پولی و توسط بانک مرکزی تأمین شده است، که تأثیر خود را در تورم بالای سال 98 و 99 نشان داده است.

گزارش تسنیم|مستندات استقراض حداقل 80هزار میلیارد تومانی دولت از بانک مرکزی/کلاه شرعی به شیوه آقای نوبخت!

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه لایحه بودجه 1400 رئیس جمهور سازمان برنامه و بودجه لایحه بودجه 1400 رئیس جمهور استقراض دولت از بانک مرکزی توسط بانک مرکزی میلیارد تومان کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۴۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2031.5 هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است:

    بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌ سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.
بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند. 
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند